Förskollärare med montessoriutbildning

 

Om oss

Svedala Montessoriförskola ligger i Norrskog en bit utanför Svedala tätort. Förskolan ligger på en gård med en lummig uppväxt trädgård där både personal och barn trivs mycket bra. Verksamheten sträcker sig från åldrarna 1 år till 5 år. Vi som arbetar på Svedala Montessoriförskola är stolta över vår arbetsplats och jobbar ständigt för att få en spännande och inspirerande miljö runt omkring oss. Vi ställer tydliga mål för vår verksamhet, såväl långsiktiga som kortsiktiga, och utvärderar dessa kontinuerligt. Förskolan drivs som ett personalkooperativ och hos oss vill vi att du blir medlem i vår ekonomiska förening för att kunna vara med och påverka och föra fram dina åsikter och önskemål. Som huvudman finns föreningens styrelse. Styrelsens mål är att alla ska trivas samt att de bästa förutsättningarna ska skapas för en inspirerande och utvecklande verksamhet. Vid intresse finns möjlighet att ta en plats i styrelsen vilket ger ytterligare möjlighet att påverka arbetsplatsen.

 

Om dig

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Vi ser gärna att du har utbildat dig inom montessoripedagogiken. Saknar du utbildning inom Montessoripedagogiken ser vi gärna att du har ett starkt intresse av att sätta dig in i denna pedagogik och att du även är intresserad av viss fortbildning. En viktig egenskap hos dig är att du brinner för att vara med i den fantastiska resa som varje barn gör när de växer och utvecklas. I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du måste vara positiv och ha en vilja att utveckla dig själv i ditt arbete. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har barnen i fokus och förstår värdet av nära relationer med barnen och deras vårdnadshavare som en grund till en framgångsrik förskola. Du ser det som ett stort plus att arbeta på en förskola där vi jobbar med små barngrupper med tät bemanning.

 

Dina arbetsuppgifter

Förskolläraren har det pedagogiska ansvaret för undervisningen i förskolan. Du ansvarar för att varje barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt dokumenteras, följs upp och analyseras för att det ska vara möjligt att utvärdera hur förskolan tillgodoser barnens möjligheter att utvecklas och lära i enlighet med läroplanens mål och intentioner. Du ansvarar för att varje barn tillsammans med sina föräldrar får en god introduktion i förskolan. Kontakten och samarbetet med föräldrarna är en viktig del i arbetet. Det kan till exempel innebära att delta i föräldramöten. Förskolläraren öppnar för föräldrars delaktighet och inflytande i verksamheten och i barnets trivsel, utveckling och lärande genom dagliga möten och utvecklingssamtal. Pedagogisk dokumentation sker löpande i syfte att stödja barnen i deras utveckling. Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling.

 

Känner du att detta är en tjänst som är som klippt och skuren för dig så är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Ansökan

Endast skriftlig ansökan med cv och personligt brev beaktas

Vi tar emot ansökan via epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rotera11.jpg