Aktuellt
Julen står för dörren och självklart har vi haft julfest för barnen. kul-jakt, dans kring granen och julklappsutdelning till avdelningarna. Sedan satte vi oss till långbord med sedvanlig julbuffé

I veckan ordnade avdelning Diamanten ett halloweenparty. Det gjordes dekorationspumpa, dukades långbord och serverades grön spagetti med köttbullar och läskiga grönsaker 🙂 

 

 

 

 

##############################################

Idag är det kanelbullens dag och då serveras det så klart kanelbullar till mellanmålets övriga mat. Det uppskattades mycket av våra barn.

###############################################

Våra små bagare som idag har bakat muffins till alla på förskolan. Här har dom fått träna på samarbete och att mäta upp de olika ingredienserna.

På Montessori så hjälper barnen till med en del saker i köket, som att sätta in i diskmaskinen, eller hjälpa till med att förbereda frukost och mellanmål. Barnen uppskattar att hjälpa till i vardagen.De yngre barnen på avdelning Pärlan utmanas alltid till att prova göra saker själva, som en del i processen att bli självständiga individer. Precis som Maria Montessori sa – hjälp mig att göra det själv!

Här kan vi se hur barnen provar att bre sina smörgåsar själv. 

Nu har vi dragit igång höstterminen och även om inte alla barnen är på plats så arbetas det på med olika material. Just här undersöks hur man kan mäta men även rita linjer med hjälp av olika sorters linjaler och gradskivor. Vi ser verkligen fram emot att dra igång på riktigt nästa vecka.

En av våra mysiga gårdar. Pärlangården där de yngre barnen är mest. Här finns möjlighet till att cykla, köra bobbycar, leka i sandlådan, åka rutchkana, gå balansgång eller varför inte familjelek i lekstugan.